Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘vignette’

Edited-Photoshop CS3

Iman di edit

ok aku teringin gak nak buat tutorial editing photoshop nih..

mcm gambar kat atas ni kalau korang ade bukak post sebelum ni gambar ni aku amek utk praktik Aperture,

so seterusnya aku buat plak effect yang x brape cantik ni..

so aku wat la sikit editing kat photoshop…

effect:

  1. Gaussian blur ( 8.8 )
  2. Utk Vignette aku buat gune marquee tool (feather 50, color black(fill))
  3. 3 layer (1.asal,2.utk gaussian blur,3.vignettes)

so itu la hasilnye…

nak blaja buat vignette singgah kat sini [klik sini]

Advertisements

Read Full Post »