Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘Software’

selain terlibat dgn fotografi,image editing, aku juga merupakan seorang yang terlibat dgn dunia ICT, yang terbaru aku baru saje test GIMP (dah lame dah try, tapi baru jatuh cinta)..

function, tools,filter, hampir dan lebih kurang same dgn ADobe PS

setelah sekian lame aku mengabdi kan diri aku dgn adobe photoshop (walau pon x khatam lagi)..

kini aku beralih gune GIMP lak(PS x la tinggalkan,still gune lagi wooooo)…byk tools yg lebih kurang dgn PS.. memang ade beza, walaupon bleh run pada ram 512 xla berat sgt berbanding PS, aku gune CS 3 sblm ni memang la terkial2 nak load, aduh terbantut kerja aku..dah lah aku punye spec hampeh..kini aku selesa dgn GIMP(tgh blaja lagi..)

ni ade screenshot GIMP on UBUNTU linux..

tedapat gak Windows version dan juge MAC

dan ia adalaha

PERCUMA!!!

GIMP best

GIMP

boleh dapatkan nya disini http://www.gimp.org/downloads/

Advertisements

Read Full Post »