Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘Photoshop’

Orginal from camera [cropped]
Grandma L O V E Me

Grandma L O V E Me

Edited [Enhanced]
”]”]Grandma L O V E Me [Enhanced]
Editing Step:
  1. Copy original image[buat lagi satu salinan image[layer baru]]
  2. Unsharp mask

Menukar mood warna

  1. Adjust Level(Ctrl+L) pada paras yng dikehendaki.
  2. copy layer asal dan ubah blending mode layer tersebut kepada overlay,kemudian adjust opacity secukup rase. (aku, 20%-xnmpk sgt)
  3. kemudian ubah pula Color Balance, Image>Adjusment>color Balance, ubah pada highlights dan shadows, tanpa melakukan sebarang pada Midtones.
  4. Gune kan burn tool utk menghilangkan(hitamkan) distract area..seperti kerusi..
  5. Gunakan pula Dodge tool utk menghighlightkan area..

 

Utk mendapatkan mata yang glossy.

  1. Gunakan lasso tool (aku gune magnetic lasso) utk copy kawasan mata sahaja,kemudian tekan shortcut  Ctrl+J [layer Via copy]
  2. kemudian setelah mata mempunyai layer sendiri, tukarkan blending mode kepada Linear Dodge, dan adjustkan opacity mengikut keselasaan dan kepuasan.
  3. then mata akan nampak sedikit glossy

dan last skali letak la vignette sikit.

Filter>Distort>Lens correction

Read Full Post »

Without HDR

Without HDR

HDR @ pontian road


Another HDR yang di cuba lagi…

RAW+Photomatix+Neatimage

Read Full Post »

This time aku implement dari DC mag..aku dah mule gune RAw…and RAw is better than AEB…biase la budak baru blajo…

so ni lah hasilnye…xde la cantik pon…

lagi satu noise aku dah berjaya hindarkan..huhuhu

yeahh….i did it…

Zack HDR @ Holiday Plaza

Zack HDR @ Holiday Plaza

Zack In Black and White @ Holiday Plaza

Zack In Black and White @ Holiday Plaza

Read Full Post »

ni gambo aku amek kat hutan bandar mase gi keluar menembak bersama rakan aku..

Self Shadow Portraiture

Self "Shadow" Portraiture

Simple Editing..

Read Full Post »

Panning kat camera aku shoot x jadi-jadi..so ni aku panning kat Photoshop hahaha..

 

Fake Panning
Fake Panning

Read Full Post »

Banshee

Banshee!!

Teknik aku x igt tapi aku gune brush hi resolution(crack brush)

Download brush

Brusheezy

PSBrush

Read Full Post »

Photo 9 – Editing

Editing kali ni aku gune 5 layer..

  1. Black n white – opacity 30%
  2. Saturation – 40%
  3. Original image – 100%
  4. Vignette
  5. text

Read Full Post »

Older Posts »