Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Outing’ Category

aku betul-betul tepu hari ni xtau nak buat ape…

dah donlod mcm2 texture,pattern brush..tapi bile bukak PS blur xtau nak buat ape…

bulan ni pon aku kurang menembak…

so ni lah previous photo yang aku edit…

arghhhhhh…..bosan…..

WTH

WTH

Advertisements

Read Full Post »

Gambar ni dah lame actually..bongkar-bongkar file terjumpe lak…

ni ha pokok orkid yang aku short lepas menembak dekat tasik hutan bandar hari tu…and aku practice jugak bokeh @ blur kat sane…and this is the sample…

Bokeh Orchid

Bokeh Orchid

Exif:

Exposure:1/160

Aperture:4

F length:24

 

Klik kat gambo utk full size image..(thumbnail kureng jelas gambonye.. )

Read Full Post »

ni gambo aku amek kat hutan bandar mase gi keluar menembak bersama rakan aku..

Self Shadow Portraiture

Self "Shadow" Portraiture

Simple Editing..

Read Full Post »

Bulan ni punye DCmag ade review psl Potrait HDR..tapi aku applykan ape yg aku blaja sblm ni then aku mix dgn tips dari DC mag ni..
original

Original

Hutan Bandar Lake HDR

Hutan Bandar Lake HDR

source DCmag Issue 32 @ August 2008

click to view full size image..

Read Full Post »

Hari ni (9 July 2008) ni pengalaman pertama aku outing dengan otai², segan giler babas tahap dewa langit ke tujuh… Tapi best sebenarnya die org x kedekut ilmu, abg put ajao aku approach org, bro tenno ajar skill² fotografi….mmg best gile, tapi yg x syoknye dpd 90 keping aku tembak cume x sampai 10 yang betol² aku suke(itu blm org lain tgk)..lagi mcm hampes nt die org tgk hasil aku..

ni serba sedikit gambo2 yg dah siap edit..

antara peserta…hehehe….gambo credit to cekgu shafik

ade byk lagi…tapi nnt aku post lagi yer

Read Full Post »